Wat is een SMTP server?

Voor persoonlijke toepassingen bieden e-mailservers zoals die worden gehost door Yahoo, Gmail en andere alle functies die je ooit nodig zult hebben. Voor zakelijke toepassingen, zoals e-mailmarketingcampagnes, is het gebruik van jij eigen SMTP server echter om een ​​aantal redenen ideaal.

In dit artikel zullen we onderzoeken wat SMTP servers zijn, hoe ze werken en welke voordelen ze bieden voor organisatorisch gebruik.

SMTP is een acroniem dat staat voor Simple Mail Transfer Protocol. In de eenvoudigst mogelijke bewoordingen is een SMTP server een server of verzameling servers waarvan het enige doel is het verzenden en ontvangen van berichten in de vorm van e-mails. Technisch gezien is een server SMTP net als elke andere server gebouwd – het is de functie van een SMTP server die hem onderscheidt. SMTP servers hebben ook hun eigen toegewezen adres of een reeks adressen die worden bepaald door de client die de server gebruikt.

Hoe een e-mail van de afzender naar de ontvanger gaat

Je stelt een e-mail op en verzendt deze met jij e-mailclient vanaf jij adres naar het adres van de e-mailontvanger. Zodra je klikt, wordt de e-mail via poort 25 verzonden naar een server SMTP, die een eigen adres heeft (mail.websitenaam.com).

Deze SMTP server fungeert als een berichtoverdrachtsagent en wordt aan jij e-mailclient gegeven wanneer je deze instelt. De e-mailclient en de SMTP server sturen informatie over jij e-mail heen en weer, waarbij de SMTP server de verzendgegevens van de e-mail controleert, zoals de afzender, de ontvanger, de domeinen van elk, enzovoort. De SMTP server controleert echter niet de hoofdtekst van de e-mail.

Voordelen van het gebruik van jij eigen server SMTP

SMTP servers die worden gebruikt door Gmail, Yahoo en anderen worden gedeeld door gebruikers. In de meeste gevallen is dit een prima oplossing, maar bij het versturen van massale e-mails kan dit een probleem zijn.

Mogelijk kunt je ook niet zoveel e-mails verzenden als je zou willen, aangezien e-mailserviceproviders vaak strikte limieten opleggen aan het aantal e-mails dat in een bepaalde periode kan worden verzonden. Yahoo laat je bijvoorbeeld niet meer dan 100 e-mails per uur versturen. Door jij eigen SMTP server in te stellen, worden deze problemen vermeden, aangezien je jij eigen speciale IP-adres voor jij privégebruik hebt en er geen limieten gelden voor het aantal e-mails dat je kunt verzenden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.