Virusscanner voor je computer

Veel mensen zijn tegenwoordig in het bezit van een computer of laptop. Deze gebruiken ze voornamelijk voor school of zakelijke doeleinden. Echter zijn er ook mensen die het voor gamen of vrije tijd gebruiken. Vaak downloaden we bestanden vanuit het internet. Dit is opzich geen gevaarlijk process, maar toch kunnen deze bestanden schadelijke bestanden bevatten. Dit noemen we ook wel virussen, deze kunnen schade brengen aan de computer en belangrijke informatie stelen. Denk hierbij aan jouw gegevens van de bank of bepaalde wachtwoorden. Een virusscanner is daarom van essentieel belang, maar wat is het precies?

hacker

Wat is het?

Een virusscanner is een software die ervoor zorgt dat je computer virusvrij wordt. Het detecteert namelijk schadelijke bestanden binnen je computer, waardoor jij weet dat je ze zo snel mogelijk moet verwijderen. Verder zijn er ook online scanners die je kan gebruiken voordat je een bepaald bestand gaat downloaden. Dit is erg handig, want zo voorkom je dat je iets schadelijks download. Wel is het aangeraden om een betrouwbare software te gebruiken hiervoor, want er zijn ook veel partijen die misbruik kunnen maken.

Locatie

Deze virussen zitten vaak in illegale download bestanden verstopt. Met illegaal wordt er gedoeld op spelletjes die normaliter geld kosten, maar die je gratis online kunt downloaden via illegale wegen. Er zijn daardoor veel websites die de gebruikers proberen te foppen, zodat ze denken dat het gratis beschikbaar is om te downloaden. Dit geldt niet alleen voor games, maar ook voor films. Mensen denken dan dat ze de nieuwste films gratis kunnen downloaden, maar ondertussen wordt hun computer gehackt en weten ze alle gevoelige informatie te achterhalen. Daarom is een virusscanner op de computer belangrijk. Bij een Windows computer wordt er overigens een standaard scanner meegeleverd, maar het kan zijn dat je ook een externe software nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *