Verbeter je API management voor een betere communicatie tussen programma’s

datacon

Wanneer je als organisatie zijnde gebruik maakt van verschillende programma’s, dan kan het van het grootste belang zijn dat deze programma’s onberispelijk met elkaar communiceren. De gebruikers van deze programma’s (doorgaans je medewerkers en wellicht ook je klanten) kunnen dan immers met meer gemak en sneller over de gewenste informatie beschikken. Bovendien zullen je personeelsleden veel minder handmatig werk hoeven te doen. Dat dit laatste zorgt voor veel minder fouten in je organisatie mag duidelijk zijn. Welnu, mochten er op dit gebied nog verbeteringen mogelijk zijn, dan is het verstandig om je API Management naar een wat hoger niveau te tillen. Misschien wordt het tijd voor een nieuwe API (application programming interface), anders dient je huidige API eventueel te worden geactualiseerd. Wat überhaupt de voordelen zijn van goed functionerende API’s valt in de volgende alinea terug te lezen.

datacon

De voordelen van het gebruik van API’s op een rijtje

Op het moment dat je als bedrijf een API gebruikt van goede kwaliteit, dan biedt dat de volgende zakelijke voordelen:

  • Wanneer al je data telkens op dezelfde duidelijke en overzichtelijke manier wordt gepresenteerd, dan biedt dat vaak nieuwe zakelijke kansen. Concreet betekent dat bijvoorbeeld dat je klanten gerichter kunt benaderen over bepaalde specifieke producten of diensten.
  • Een API is normaal gesproken voor een lange tijd herbruikbaar. Bedenk je namelijk dat API’s worden geconfigureerd en dus niet gecodeerd. Dat maakt ze herbruikbaar en combineerbaar met andere API’s. Dit scheelt je als ondernemer aanzienlijk in kosten voor het onderhouden van je software.
  • Een goede API kan een meerwaarde voor je organisatie vormen op het moment dat je partijen als klanten, partners en afnemers er ook gebruik van laat maken. Je creëert hiermee immers een beheersbare groei van applicaties met betrekking tot je dienstverlening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *