Lees hier of je recht hebt op een transitievergoeding

Ben jij jouw baan kwijtgeraakt? Of sta je op het punt om jouw baan te verliezen? Dan heb je vast al op het internet gezocht naar een nieuwe baan en wat je allemaal moet regelen. Een van de bekendste termen die je waarschijnlijk voorbij hebt zien komen is de transitievergoeding. Maar wat is dit nou precies en wanneer heb je hier recht op? In deze blog leggen wij dit graag aan je uit. Lees snel verder en kom alles te weten over de transitievergoeding

Wat is een transitievergoeding

In de volksmond noemt men de transitievergoeding ook wel een ontslagvergoeding. Dit is een bedrag waar je als werknemer recht op hebt zodra je wordt ontslagen. Belangrijk om hierbij te onthouden is dat het ontslag niet jouw schuld moet zijn. Heb jij je onredelijk gedragen? Dan heb je helaas geen recht op een transitievergoeding. Daarnaast heb je ook recht op dit bedrag als je een tijdelijk contract hebt dat niet wordt verlengd. Hoe hoog de uiteindelijke ontslagvergoeding is, hangt af van twee factoren, namelijk: de hoogte van je salaris en hoe lang je in dienst bent. 

Wanneer heb ik recht op een ontslagvergoeding?

Eigenlijk heeft iedere werknemer die onvrijwillig wordt ontslagen recht op een transitievergoeding. De werkgever heeft er immers voor gekozen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Toch heb je zelfs in een aantal bijzondere situaties recht op een ontslagvergoeding. Al deze situaties vind je hieronder: 

  • Als een tijdelijk contract niet wordt verlengd
  • Opzeggen arbeidsovereenkomst met toestemming UWV
  • Arbeidsovereenkomst is ontbonden door de kantonrechter

Wanneer geen recht op een transitievergoeding?

Nu je weet wanneer je een ontslagvergoeding krijgt, is het belangrijk om ook eens te kijken naar de situaties waarin je juist geen recht hebt op een transitievergoeding. Zo heb je bijvoorbeeld geen recht op een geldbedrag als de financiële situatie van jouw werkgever dit onmogelijk maakt. Hierbij kan je denken aan een faillissement of surseance van betaling. Daarnaast heb je ook geen recht op een ontslagvergoeding als je verwijtbaar hebt gehandeld, waardoor je op staande voet bent ontslagen. Bovendien heb je hier tevens geen recht op als je jonger bent dan achttien jaar en minder dan 12 uren per week werkt. Heb je hulp nodig bij jouw ontslag? Raadpleeg dan eens een arbeidsjurist voor meer informatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.