De beste IT beveiliging voor jouw netwerk

Wanneer jij een netwerk wilt beveiligen maak jij gebruik van IT beveiliging. Hiervoor kan je iemand inhuren of je kan het zelf doen. Natuurlijk wanneer je het voor jezelf is dan doe je het ook zelf, maar als je een bedrijf hebt kan je het beste iemand inhuren voor het beveiligen van jouw netwerk. Door de jaren heen wordt het wel steeds lastiger om je netwerken te beveiligen. Dit komt omdat steeds meer mensen gebruik maken van het internet waardoor het makkelijker wordt voor criminelen om informatie op het internet te stelen. Natuurlijk is dit niet de bedoeling en doe mensen ook hun best om het zo goed mogelijk te beveiligen.

Wat de beveiliging doet

Met IT beveiliging zorg jij ervoor dat niet allemaal de problemen worden opgespoord binnen jouw netwerk, maar ook dat de problemen worden verholpen. Zo kunnen jij en je werknemers veilig te werk zonder dat er belangrijke informatie wordt gestolen. Natuurlijk kan je het niet volledig beschermen en blijft het internet een gevaarlijke plek, maar je kan wel je best doen om het te beschermen zodat het lastiger wordt om bij bepaalde bestanden te komen.

Soorten beveiliging

Met IT beveiliging heb je de keuze uit beste wel wat soorten software op je netwerken te beveiligen. Natuurlijk heb je de standaard software die op je pc of laptop staat, maar helaas zijn deze tegenwoordig niet goed genoeg en kunnen criminelen al vrij makkelijk in jouw bestanden. Als je aan software moet denken dan kan je beter denken aan PMP (password manager pro) die er voor zorgt dat al jouw wachtwoorden goed worden beveiligd of aan DLP (data loss prevention) die ervoor dat belangrijke bestanden niet worden verloren gaan aan criminelen. Uiteraard heb je nog veel meer software die jouw netwerk kan beschermen tegen hackers.

CBA Benelux


Verschil tussen ICT en IT

Ook al lijken ze heel erg op elkaar, toch is er een groot verschil tussen de twee. Dan gaat het namelijk om ICT en IT. Bij IT kijk je alleen naar software, computers en netwerken waaronder dus ook IT beveiliging, het beveiligen van je computers. Bij ICT kijk je ook nog naar telefoons, audio en televisie. ICT wordt dan ook gezien als de uitgebreide versie van IT. Het voordeel van IT is, is dat het is gespecialiseerd in het beveiligen van hun onderdelen waarbij ICT dat niet doet.

IT zeker nodig

Binnen jouw bedrijf is IT beveiliging zeker nodig, want zonder loop je een groot risico dat er een datalek komt en dat belangrijke bestanden worden vrijgegeven wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het wordt voor de mensen van IT niet makkelijker gemaakt om software en netwerken te beveiligen, maar er valt wel veel in te leren waardoor ze ook weer beter worden in hun werk. Twijfel dan ook niet langer, huur iemand van IT in die ervoor kan zorgen dat jouw bedrijf wordt beveiligd. Zo weten jij en jouw werknemers dat ze veilig en zonder zorgen te werk kunnen gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *